Czas przygotowania: 10 minut
Kalorie: 360 kcal
Porcja: 1
Składniki:
- 1 gotowa tortilla ( u mnie wieloziarnista)
- 1 nieduży pomidor
- 1/8 czerwonej papryki
- 2 plastry polędwicy sopockiej
- 1/4 kuli mozzarelli
- łyżka ketchupu
- trochę cebuli
-opcjonalnie przyprawy (oregano, bazylia, tymianek- co kto lubi)
Cebulkę podsmażamy na patelni teflonowej, bez tłuszczu, dorzucamy paprykę, polędwicę oraz na końcu pomidora. Chwilkę smażymy, uważając żeby nie przypalić cebuli. Dodajemy przyprawy. Na płaskiej teflonowej patelni kładziemy naszą tortillę i smażymy na małym ogniu. Smarujemy ketchupem, na połowę tortilli wrzucamy nasze warzywa i polędwicę, kładziemy na wierzch mozzarellę. Kiedy ser się już trochę rozpuści składamy tortillę na połowę i odwracamy. Kiedy zrobi się sztywna zdejmujemy z ognia, kroimy i delektujemy się pysznym i mocno dietetycznym obiadem. Oczywiście wszelkie wariacje są mile widziane. Smacznego!
Przepis wrzucam do konkursu:
Fajny przepis.Smaczny a lekki jak piórko. Ewa
OdpowiedzUsuń